Turn Kvinner

2630522358

Apparatturn 

Er delt opp i tre olympiske grener; Turn Kvinner, Turn Menn og Rytmisk Gymnastikk. Vi i Drammens Turnforening har partier i 2 av 3 av disse grenene. Turn Kvinner og Turn Menn.

De 4 apparatene i Turn Kvinner

1.Hopp: Hopphestens høyde er 125 cm med et sprigbrett foran som brukes til å lage stem mot hopphesten etter max 25 meters tilløp. I hopp kreves rene og kraftfulle bevegelser som kombinerer høyde og lengde med en eller flere rotasjoner og en stødig landing.

2.Skranke: består av 2 holmer på vertikale støtter i forskjellige høyder. Den laveste holmen er plassert 1,70 meter over bakken, mens den øverste holmen er plassert 2,50 meter over bakken. Avstanden mellom holmene kan være opp til 1,80 meter. Skranke er ett av kvinnenes mest spektakulære apparater og krever kraft, mot og koordinasjon kombinert med rotasjoner og mange skifter av grep.

3.Bom: En bom er 10 cm bred, 5 meter lang og står plassert 1,25 meter over bakken. Øvelsene må inneholde en rekke akrobatiske elementer, gymnastiske elementer som hopp, piruetter og danse elementer som bølge og balanse elementer i liggende, sittende og stående posisjoner. Øvelsen kan maksimum vare i 1,30 minutter.

4.Frittstående Øvelser i frittstående utføres på en 12×12 stor matte med svikt. Frittstående er målestokken for ferdigheter og fritt uttrykk. Frittstående for jenter er akkompagnert av musikk (uten tekst). Øvelsen i frittstående er en blanding av danse bevegelser og ett vidt spekter akrobatiske elementer. Øvelsen kan maksimum vare i 1,30 minutter. Individualitet, originalitet, modenhet, mestring og den artistiske kvaliteten er hovedingredienser for å oppnå en høy poengsum i frittstående.

 

Åpne apparatturn-partier

De åpne apparatturn-partiene er for nybegynner som ønsker å lære seg apparatturn, for de som ønsker å være med i konkurranser vil det være mulig å starte på de åpne partiene, evt. arrangere en prøvetid på konkurranseparti.

Det er satt som mål å avholde klubbmesterskap både vår og høst som barnet kan delta på. Samt eventuelle vår- og juleoppvisninger som arrangeres.

Det barna kommer til å lære seg her er helt grunnleggende elementer som: rulle forover og bakover, hode-stående, hjul, bro forover og bakover, hjul og araber, piruett og rundhopp m.m. Det som er viktig er at man lærer elementer teknisk riktig hvis man ønsker å få en progresjon på det man trener på, så det er viktig med mange repetisjoner.

Innholdet på en trening vil preges av: oppvarming, tøyning, basis trening, apparattrening og styrke.

Aldersinndelinger: 6-9 år, 10-13 år, 13 og eldre.
Treningssted: Turnhallen

Pris for partier er treningskontingent (nevnt på partiene), medlemskontigent (450,-) og administrasjonsgebyr (20,-).

Meld deg på her

Treningstider:

Klubb jenter 6-10 år Gry:

Mandag kl.15.00-17.00
Torsdag kl.18.00-20.00
Pris: 3100,-

Klubb jenter 6-10 år Tuva:

Tirsdag kl.15.00-17.00
Onsdag 18.00-20.00
Pris: 3100,-

Klubb jenter 11-13 år

Mandag kl.17.00-19.00
Onsdag kl.18.00-20.00
Pris: 3100,-

Meld deg på her

Mer detaljert vil man lære dette på klubb jenter 6-9 år:

– Lære grunnposisjonene i turn som er: krum, svai, strak, kroppert, pikert.
– Styrkeøvelser som gjøres med egen kroppsvekt på armer, skuldre, mage, rygg, lår og legger.
– Hopp:
Lære å løpe og satse med to bein på springbrettet med riktig armsving progresjon: hoppe strekkhopp opp på hesten og evt. Overslag over hesten hvis man er klar og behersker dette.
– Skranke:
Chin-ups overgrep og undergrep 3-5 repetisjoner, beinløft med strake bein 5-10 repetisjoner. Øve på: flåkatt, vipp, små og store sving
– Bom:
Gymnastiske elementer: Gå på tå med strake bein forover, bakover og sideveis, gå pent forover med strake knær sparke benet over 90gr. høyre og venstre, siden og bak. Strekkhopp, føllhopp og piruett med ½ vending, splitthopp og sisonnehopp. Akrobatiske elementer: rulle forver, fri rulle, håndstående, håndstående rulle og hjul.
– Frittstående:
Basis elementer – gå pent forover: marsjere. Gå pent på tå med strake knær forover, bakover og sideveis, gå pent forover sparke benet over 90gr forover, sideveis og bakover, lære ulike spark komposisjoner med overkroppen inkludert. Gymnastiske elementer: strekkhopp, strekkhopp med et bein i 90gr hoppende på høyre og venstre ben, føllhopp, føllhopp med ½ – 1/1 vending, saksehopp, splitthopp, sisonnehopp, landmålerhopp. Akrobatiske elementer: rulle forover, rulle bakover, håndstående rulle forover, hjul rett og sideveis og det vil bli jobbet med bro forover og bakover, når man er klar for dette.