Troppsturn

1798380023

Troppsturn – hva er det?

Troppsgymnastikk (Troppsturn) er lagidrett i turn, og en viktig del av turn som engasjerer mange barn og unge i Drammen. Innen Troppsturn så har klubben flere NM-gull og deltagelser internasjonalt både i Nordiske Mesterskap og gymnaster på landslaget til Europeiske Mesterskap.

Drammen har tilbud for de som ønsker å ha det gøy, å lære seg turn på lag med andre, men også de som virkelig vil satse og bli best i Norge og internasjonalt.

Det er en lagidrett som består av tre apparater; frittstående, tumbling og trampett.

Frittstående er en koreografert dans hvor hele laget er på et  stort frittstående-felt (18x14m frittstående gulv) samtidig.

Tumbling er en lengre matte med fjæring som gir god sprett, der utøverne utfører sammensatte serier med elementer etter hverandre i det vi kaller ”strøm”.

Trampett er en mini-trampoline, hvor utøverne også kommer løpende etter hverandre (i strøm) og utfører diverse hopp. Som i de fleste gymnastiske grener får man som regel flest poeng hvis man kjører trygge og fine hopp med gode landinger.

Troppsgymnastikk er en forholdsvis ny gren innenfor turn. Grenen oppsto gradvis fra andre turngrener i Danmark på 1960-tallet. Tross hard motstand fra de andre etablerte idrettsgrenene, der den ble godkjent som offisiell disiplin i Danmark i 1971. Grenen spredte seg videre til Norden over de neste tiårene, og første Nordiske Mesterskap ble avholdt i 1993, og første EM for klubblag ble holdt i 1996. I 2010 ble første offisielle EM for landslag arrangert.

Meld deg på her

Pris for partier er treningskontingent pr semester (nevnt på partiene), en årlig medlemskontingent (450,-) og administrasjonsgebyr (20,-). Medlemskontingenten på kr 450 inkluderer idrettsforsikring og medlemskap i Drammens Turnforening for et kalenderår.

 

Grasrot Plakat Liggende