Idrettens Grunnstige Nivå 1

Idrettens grunnstige 1 inneholder 10 øvelsesgrupper. Hver av gruppene er delt inn i 10 trinn etter økende vanskelighetsgrad. Dette skal sikre god variasjon og gir mulighet til å differensiere timen på en enkel måte. Gjennom øvelsene får barna utvikle koordinasjon, muskelstyrke, hurtighet, bevegelighet, rytme og romorienteringssansen, både individuelt og i samarbeid med andre.

Idrettens grunnstige er delt inn i 10 ulike øvelsegrupper. Dette sikrer en allsidighet i aktivitetene og gir en god grunntrening uansett idrett.

Fiksering
Det å fiksere bestemte deler av kroppen eller hele kroppen, er en forutsetning
for å mestre andre øvelser. Barn vet ikke hva det vil si å “spenne” den ene eller andre muskelen – det må læres. Fiksering er viktig for en god kroppsholdning, men også som skadeforebyggende (ryggplager), som man vil ha nytte og glede av resten av livet.

Balanse
Dette er en av de grunnleggende ferdighetene i alle idretter. Det forutsetter at man kan fiksere/stabilisere rundt musklene i hoftepartiet, magen og ryggen. Samtidig må tyngdepunktet være innenfor understøttelsesflaten.

Spenst
Spenst er en egenskap mange idretter har bruk for, eks. fotball i heading, volleyball i smash/blokk, hoppskudd i basketball, høyde i friidrett osv.

Matte
Dette er apparat som er meget godt egnet til å stimulere de grovmotoriske
ferdighetene. Eksempler på dette er; løpe, hoppe, hinke, rulle, krype, åle, bøye,
strekke, vippe osv. Flotte aktiviteter for barn!

Ball
Et allsidig og spennende apparat. Stimulerer bl.a. øye-hånd-koordinasjonen i våre utvalgte øvelser.

Parøvelser
Dette er morsomme øvelser og lettere enn mange tror. Det er kontaktskapende, og barna lærer å holde godt tak i hverandre. Barna må samarbeide, finne hverandres balansepunkt samt fiksere/stabilisere.

Benk
Et nyttig apparat som er lett å ta i bruk. Det er et godt hjelpemiddel for trening av styrke i både armer og ben, og som forøvelser til mange ferdige turnøvelser (eks. håndstående).

Ringer/svingstang
Det å henge og slenge i ringer/svingstang eller tau er gøy. Det at barna selv kan få fart på kroppen og føle hvordan kreftene virker inn i svinget er ofte nye opplevelser for barna.

Trampett
Et morsomt apparat for store og små. Det krever imidlertid at læreren kan sikre og ta imot ungene.

Rytme
Rytme er viktig i gymnastkk og turn, men også i alle andre idretter. Musikken inspirerer til aktivitet og gjør det hele mer lystbetont. For små barn er det vanskelig å høre rytmen og man må øve bevisst på hva rytme egentlig er.

Meld deg på her

Pris for partier er treningskontingent pr semester (nevnt på partiene), en årlig medlemskontingent (450,-) og administrasjonsgebyr (20,-). Medlemskontingenten på kr 450 inkluderer idrettsforsikring og medlemskap i Drammens Turnforening for et kalenderår.

TILBUDET HOS OSS:

3100 Idrettens Grunnstige 5-6 år Øren skole
Onsdag 17.00-18.00
Pris: 1450 kroner per semester
Påmelding

3101 Idrettens Grunnstige 6-9 år Strømsø skole
Tirsdag 17.00-18.30
Pris: 1450 kroner per semester
Påmelding

Meld deg på her